Yatay Geçiş Rehberi

Yatay geçiş hakkında bilgilerin yer aldığı internet sitemizde, sizleri bu konuda aydınlatmak ve yatay geçiş isteğinizi gerçekleştirmeniz için yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Üniversiteler kontenjanlarını ve şartlarını açıkladığı takdirde sitemize bu bilgiler eklenmektedir. Sorular ve Cevaplar bölümünde aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Celal Bayar Üniversitesi 2008-2009 Yatay Geçiş Başvurusu

Yükseköğretim Kurumları Arasında Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine ve Üniversitemiz yönetmeliklerine uygun olarak 2008-2009 öğretim yılı Güz ve Bahar yarıyıllarında, Üniversitemize yatay geçiş ile kabul edilecek öğrencilerde aranan koşullar, gerekli belgeler ve başvuru tarihleri:
A. Başvuru Koşulları

1. Yatay geçişler ancak eşdeğer eğitim programları uygulayan Yükseköğretim Kurumları arasında yapılır.
2. Yükseköğretim kurumlarının ilk sınıfına (Tıp Fakültesi) veya ilk yarıyılı ile hazırlık sınıfına yatay geçiş yapılamaz.
3. Ara sınıflara veya yarıyıllara geçiş için öğrencinin;
-Ayrılacağı kurumdaki bütün sınavlarını başarmış olması,
-Gireceği sınıftan veya yarıyıldan önceki öğretim süresinde sağladığı genel not ortalamasının (gireceği sınıfa veya yarıyıla geçiş notu dahil) en az %60 veya eşdeğer olması gereklidir.
4. Yükseköğretim kurumlarının son sınıfına veya son iki yarıyılı başına yapılacak geçiş için öğrencinin;
-Ayrılacağı kurumdaki bütün sınavlarını başarmış olması,
-Son sınıfa veya son iki yarıyıla kadar sağladığı genel not ortalamasının (son sınıfa geçiş notu dahil) en az %65 veya eşdeğer olması,
- Son sınıfa geçiş notunun en az %70 veya eşdeğer olması gereklidir.
- Tıp Fakültelerinin son sınıfına yatay geçiş yapılamaz.

B. Müracaat İçin Gerekli Belgeler

1. Dilekçe (dilekçede başvurulan bölüm ve program belirtilecek)
2. Not belgesi (Transkript) öğrencinin ayrılacağı kurumdan alacağı, izlediği tüm dersleri ve bu derslerden aldığı notları gösteren belge (kopya veya fotokopisi kabul edilmez.)
3. Disiplin cezası alıp almadığına dair belge.
4. ÖSS sınav sonuç belgesinin tasdikli fotokopisi.
5. Öğrencinin başardığı derslerin ders programını ve içeriklerini dilekçesinin ekinde sunması gerekir.
6.Öğrencinin öğrenim gördüğü akademik kurumdaki not sistemi 100 lük sistemden farklı ise; Transkriptinde başarı ortalamasının 100 lük sistemde kaça tekabül ettiğinin okulunca belirtilmesi gerekmektedir.

C. Müracaat Tarihi

Bahar yarıyılı için

06 Şubat 2009 Cuma

Müracaatlar, son başvuru tarihi mesai bitimine kadar bütün belgeler tamamlanmış olarak Fakülte Dekanlıkları, Enstitü ve Yüksekokul Müdürlüklerine yapılacaktır.
Kontenjanlar için: http://www.bayar.edu.tr/~ogrenci/yatay/kontenjan/

3 yorum:

Adsız dedi ki...

mrb ben nığde unı tıbbı dokumantasyon ve sekraterlık bolumu 1. sınıf oğrencısıyım 1.donem sonunda yatay gecıs yapılıyor galıba sartları da okudum ancak bu bolumden gecıs yapan var mı bılgı almak ıstıyorum yanı sansım %? kaç en kısa surede cevap yazarsanız sevınırım

Adsız dedi ki...

ben celal bayar üniversitesinde hemşirelik okumaktayım.Tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik bölümüde bizim binamızda.Bildiğim kadarıyla yatay geçişle gelen yok olacağınıda zannetmiyorum kontenjanında hiç boşluk olmuyor tabi yinede şansını denemelisin en azından öğrenci işleri ile konuşmalısın onlar seni yönlendirecektir....

Adsız dedi ki...

slm ben akdeniz üniversitesinde işletme bölümündeyim. celal bayıra yatay ğeçiş düşünüyorum .fakat başburu tarihi ne zaman olduğunu bilmiyorum bilen var mı ? bi de ardışık ganomun en az 3.00 olması zorunlu mu ?