Yatay Geçiş Rehberi

Yatay geçiş hakkında bilgilerin yer aldığı internet sitemizde, sizleri bu konuda aydınlatmak ve yatay geçiş isteğinizi gerçekleştirmeniz için yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Üniversiteler kontenjanlarını ve şartlarını açıkladığı takdirde sitemize bu bilgiler eklenmektedir. Sorular ve Cevaplar bölümünde aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yatay geçiş hakkındaki sorular ve cevapların bulunduğu bölümde genellikle akıllara takılan sorulara yer verilmiştir eğer sizinde aklınıza takılan sorular var ise bu başlık altına yorum göndererek sorularınızı belirtebilirsiniz.


Yatay geçiş başvuruları ne zaman yapılıyor?

Başvurunuzu yarıyıl ve yaz tatilinde üniversitelerin internet sitelerinde ilan edilmiş en son tarihe kadar yapabilirsiniz.

Birinci sınıfın ilk döneminin sonunda yatay geçiş yapabilir miyim?

Çoğu üniversite ilk dönemin sonunda yatay geçişi kabul ediyor ancak bazı üniversiteler dönem arası yatay geçişi kabul etmiyorlar.

Yatay geçiş kontenjanlarını nasıl öğrenebilirim?

Yatay geçiş kontenjanları, belirli bir dönemde üniversitelerin internet sitelerinde ilan edilir ayrıca başvurmak istediğiniz üniversitenin öğrenci işlerini arayarak da öğrenebilirsiniz.

Yatay geçiş için not ortalamam kaç olmalıdır?

İstenilen not ortalaması üniversitelere göre değişmektedir ancak en az 2.0 olmalıdır. Ne kadar yüksek olursa geçiş şansınız da o kadar yüksektir.

En fazla kaç üniversiteye yatay geçiş için başvurabilirim?

İstediğiniz kadar üniversiteye yatay geçiş için başvurabilirsiniz.

Kaç kere yatay geçiş başvuru hakkım vardır?

Her zaman bu hakka sahipsiniz, her sene başvurabilirsiniz ancak son sınıftaysanız başvuramazsınız.

Özel (Vakıf) üniversitede okuyorum, yatay geçiş için başvuru yapabilir miyim?

Yapabilirsiniz, bu konuda herhangi bir engelleme bulunmuyor.

Başka bir bölüme yatay geçiş ile geçebilir miyim?

Aynı yüksek öğretim kurumunda olursanız ve istenen koşullar sağlanabiliniyorsa çok rahat bir şekilde geçebilirsiniz ancak başka yüksek öğretim kurumunda başka bir bölüme geçmeniz biraz zordur.

Okuduğum üniversitede Ön lisans ( Hazırlık) koşulu yoktu, ancak başvuracağım üniversitede var, geçiş yapamayacak mıyım?

Geçiş yapabilirsiniz ancak, başvuracağınız üniversitenin belirli tarihlerde yaptığı yeterlilik sınavına girip başarmış olmanız gerekli ya da TOEFL (Test of English as a Foreign Language - Yabancı Dil olarak İngilizce Sınavı) gibi sınavlarda okulun belirlediği puanı almış olmanız gereklidir.

Sizce hangi üniversitelere başvurmalıyım?

Bulunduğunuz üniversitedeki bölümün taban puanının 15 puan üstü ve 15 puan altı olan üniversitelere başvurursanız daha sağlıklı bir sonuç alabilirsiniz.

Torpil varmış bu işte doğru mu?

Yatay geçiş yapmak için torpil lazımmış gibi kulaktan dolma bilgiler ile hareket etmeyin, eğer not ortalamanız iyi ve şartları yerine getirebiliyorsanız yatay geçişiniz gerçekleşir, yatay geçiş başvurularının üniversite hocalarından oluşmuş büyük bir kurul tarafından gerçekleştiğini unutmayalım.

Yatay geçiş yaptım, Kredi ve Yurtlar Kurumunun yurtlarında kalıyordum ve burs ya da öğrenim kredisi alıyordum, geçiş yaptım diye bunlar kesilecek mi?

Hayır, kesilmez ancak Kredi ve Yurtlar Kurumuna bir dilekçe yazarak durumu bildirmeniz gerekmektedir. Okuldan yatay geçiş yaptığınıza dair aldığınız belge ile Kredi ve Yurtlar Kurumunun yurtlarına başvurduğunuzda sizi asil olarak yerleştireceklerdir.

449 yorum:

Adsız dedi ki...

beden egitim ve sporyüksekokulunda çifta anadal programına kayıtlı ögrenciyim geçiş yapabilecegim okullar hangileridir?3. sınıf ögrencisicyim (d.p.ü)

Anadolu Çocuğu dedi ki...

Aynı yüksekokul ya da fakülteye sahip olan okullara geçiş yapabilirsiniz. Herhangi bir tercih kılavuzundan incelerseniz okulların hangileri olduklarını kolaylıkla bulabilirsiniz. Daha sonra kontenjanlar bölümünde, okulların ilan ettiği belgelerdeki sizin bölümünüzün olduğu kısımda eğer 3. sınıf'ın 2. dönemine kontenjan açılmışsa başvurunuzu yapabilirsiniz.

Adsız dedi ki...

öss puanımız basvuracagımız unıversitenin taban puanından yuksek olması kosulu var bazı universitelerde acaba bunda hiç esneklik olmuyormu şimdiden tşkler...

Anadolu Çocuğu dedi ki...

Yukardaki yazıyı daha dikkatli okusaydınız sorunuza cevabınızı daha kolay bulabilirdiniz.

Sizce hangi üniversitelere başvurmalıyım?

Bulunduğunuz üniversitedeki bölümün taban puanının 15 puan üstü ve 15 puan altı olan üniversitelere başvurursanız daha sağlıklı bir sonuç alabilirsiniz.

Adsız dedi ki...

karabük üniversitesi mimarlık bölümündeyim. acaba osmangazi üniversitesi yatay geçişimi kabul eder mi? eşdeğer bulur mu dersleri?

Unknown dedi ki...

ben hoca ahmet yesevi uluslar arası türk kazak üniversitesinde çevre mühendisliği birinci sınıf okuyorum yurt dışı kontenjanlarından hiç bahsetmemişsiniz birazda yurt dışı hakkında bilgi verebilirmisiniz.biz öss ile geldik yatay geçişi engelleyebilirler mi böyle bir yasa falan çıkarabilir mi üniversite?türkiyeye yatay geçiş yapabilirmiyim kısaca?

berke dedi ki...

ben Türk Dünyası Fakültelerinin kırgızistandaki iktisat ve girişimcilik üniversitesinde uluslararası ilişkiler okuyorum. daha 1. sınıftayım 1. dönemi 76 ortalamayla bitirdim 2. dönemde 90 ortalama yaparsam Türkiyeye yatay geçiş yapabilir miyim???
bi de hangi üniversitelere geçiş yapma şansım daha çok???
bizim üniversitenin denk olduğu üniversite Sakarya üniversitesi
teşekkürler

Adsız dedi ki...

Hocam ben KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde okumkatayım:Hazırlığı ELT denilen bir sınavla yarım dönemde geçtim.Bahr döneminde 1. sınıfın 1. yarıyılını,2. sene güz döneminde 1.sınıfın 2. yattrıyılını bitirdim.Ortalamam 3.18.Geçiş yapmak için kayıt dondurmammı gerekiyor.Bana sen düzensiz öğrencisin dönemlerin farklı dedilerde.Teşekkürler...

Unknown dedi ki...

osmangazi üniversitesi tıp fakültesine yatay geçiş yapmak istiyorum,ancak şartlarda öss puanımın osmangazinin taban puanının %10 undan az olmaması gerektiği söyleniyor,yani puanım en az kaç olmalı.taban puanı 355 %10 35 puan demek buda saçma geldi biraz ben mi yanlış anladım?

Unknown dedi ki...

okulu herhangi bir dönem dondurduktan sonra yatay geçiş yapma hakkım kayboluyormu? koşullarda öğrenimine ara vermemiş olması gerekir diyo ama dondurmaktanmı bahsediyo acaba?

Adsız dedi ki...

kütahya hemşirelikte okuyorum.yatay geçiş yapmak istediğim üniversitelerin müfredatlarının okuduğum üniversitenin müfredatına uygun olduğunu nereden bulabilirim?

Adsız dedi ki...

yeterlilik sınavından yeterli puan almamız gerekiyo dedinizya peki dört sene sonunda hazırlık okuma şansım varmı

Adsız dedi ki...

ben 1. sinifin 1. ve 2. donemindeki tum dersleride verdim ancak, ikinin birine gectigimde 1 ders acilmamisti onun yerine ustten der verdiler, gecis yaparken bu etki eder mi? Birde bu bahar donemin sonunde bnm 2nin 1 bitmis oluyor ikinci sinif degilde, orda 2 sinif kontenjanlarina basvurabilir miyim?

Adsız dedi ki...

her hangi bir dersi withdraw etmemiz o dersten ciklmis olmamiz yani, gecisi etkiler mi (ders donemimin degil ust donemin dersiydi)

murlic dedi ki...

benim bi sorum olcaktı yatay geçiş sadce lisans düzeyinde mi yapılabiliyor mesela ben marmara ünisi ingilizce işletme yüksek lisansı yapıyorum 1. sınıfım boğaziçi üniversitesi işletme yüksek lisansına yatay geçiş yapabilrimiyim

Adsız dedi ki...

ben şu an okuduğum üniversitede hazırlık sınıfını geçtim eğer yatay geçiş yapmak istediğim üniversitede de muafiyeti geçme zorunluluğu varsa ben o sınava tabi tutulacak mıyım. yatay geçiş sınavlarında ingilizce sınavlarına da girecek miyim?

Adsız dedi ki...

okuduğum üniversitede çan sistemiyle birçok dersimi 50nin altındaki notlarla geçtim ve yatay geçiş yapmak istiyorum ama geçişi düşündüğüm üniversitede çan sistemi geçerli olmadığından 50 nin altındaki notlarla dersi geçilmez ve bu durum beni etkiler mi...saygılar

Adsız dedi ki...

ben 3.sınıfı bitirdim ve 4sınıfın ilk dönemi için yatay geçiş yapmak istiyorum, genel not ortalamamın 2,60ın üstünde geçiş ortalamamın da 2.80nin üstünde olması gerekiyormuş. Geçiş ortalaması 5 ve 6.dönemlerin ortalaması mı yoksa sadece son dönemimin ortalaması mı??

Tuğçe dedi ki...

Merhaba benim aklımı karıştıran bir soru var...Ben 2007 girişliyim ve hazırlık okudum 2008 girişli arkadaşlarla aynı sınıftayım yani ve 2007 össde 4000 sıralama dil bölümünde 333 gibi bir puanken 2008 de yine aynı sıralama 344 gibi bir puana tekabül etti..Ben yatay geçiş başvurusu yaptığımda bu arkadaşlarla bir mi tutulacağım yani 2008 girişli gibi mi? Yoksa girdiğim yıldaki öss puanım mı baz alınacak....Şimdiden teşekkür ederim....

eagtas dedi ki...

merhaba,benim 1.sınıf bitti ort 2.80 ve ff ile kaldım ders yok, fakat cc nin altında olan 2 dersim var biri dd biri dc bu durumda geçiş için basvurma hakkım var mı?

Adsız dedi ki...

ya bu yatay geçiş için okuldan gönderilen belgeler bnerde çoğaltılıyo

Adsız dedi ki...

mrb geciş yapmak istedigimiz üniversiteye şahsen mi başvuru yapmam gerek.bir de tercih ettiğim bütün üniversitelere tek tek gitmem mi gerekiyor.tşk ederm...

Adsız dedi ki...

sevgili 23:23 üniveristelerin sayfalarına girip yatay geçiş şartlarını okursan orda yazar postayla gönderlicek belgeler kabul edilmeyecektir diye teslimat bizzat elden yapılmalıdır diye ben yatay geçiş yapmış bir insan olarak başvurduğum üniversite postayla kabul ediyordu ve postayla başvurmuştum ama çanakkale mesela elden teslim istiyordu...

Adsız dedi ki...

sevgili 20:11 kaç yere başvuracağına bağlı diyelim ki 5 yere başvurucaksın 5tane belge gerekiyor dimi 5tane transkrpt gerekiyor öğrenci işlerine gidyorusn yatay geçiş başvurusu için 5tane transkrpt istiyosun ve veriyorlar.yani ne kadar belge almak istiyorsan okuldan temin ediyorsun öğrenci belgesinide aynı şekilde özel olarak çoğaltmıyosun

Adsız dedi ki...

sevgili Tugce bildiğim kadarıyla o arkadaşlarınla bir tutulacaksın geçen sene geçiş yapamadan önce çok araştrmıştım bende.bizim ülkemizimin yökün saçmalıkları işte.....

Unknown dedi ki...

merhabalar..anadolu unv. elektrık elektronık muh. 1. sınıf ogrencısıyım.not ortalamam 3.37 ıyte ye(ızmır yuksek teknolojı enstıtusu) yatay gecıs yapmak ıstıyorum..sansım warmı acaba???

Adsız dedi ki...

merhaba.sakarya üniversitesi hemşirelik öğrencsiyim.not ortalamam 2.36 ve öss puanım 310.ben özel nedenlerden dolayı sakarya ünisinden daha düşüq olan zküye geçmek isdiorumm? ortaalamam düşüq ama öss puanım yüksek bi bilgi verirmisiniz şansım varmı? tşkrler..

Adsız dedi ki...

Merhaba.Ben Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisat(iö) 1. sınıf öğrencisiyim ve 2. sınıf için marmara veya yıldız teknik üniversitesine yatay geçiş yapmak istiyorum.Acaba yıldız teknik üniversitesinin ingilizce sınavına tabi tutulur muyum.Ortalamam 2,96.Aydınlatırsanız sevinirim.Teşekkür ederim.

burcu dedi ki...

2.öğretimden baska bi üniversitenin 1.öğretimine not ortalaması ve diger sartlar tuttugu halde geçme sansı olmuyor mu? tesekkur ederim.

Adsız dedi ki...

ayse...
selamlar son basvuru tarıhınız nedr yatay gecıs ıcın..tesekkurler

full'moon dedi ki...

mrb arkadaşlar.ben hatay m.kemal üniversitesi turizm işl.ve otelcilk yüksekokulu seyahat işletmeciliği bölümnde okuyrm.ilk yılım bitti dha dogrusu hazırlık okudum ve 1e gectim.şöyle bir sorunum var onunla ilgili yardımınızı beklyrm.ben 1. sınftan snra erciyes üniversitesine yatay geciş yapmk istyrm.ancak erciyes üniversitesinde seyahat işletmeciliği yok.turizm işletmeciliği var.şöyle bir sey oldugunu bilyrm,aynı yüksekokul veya fakülte içnde bölüm değişkliği yapılabilyrmuş.bu benim içnde gecerli birsey mi onu merak edyrm.yani mkü seyahatten erciyes turizm işletmeciligine geciş yapma şansım var mı..(e tabi erciyes kontenjan acarsa) gercekten bilgisi olan arkadasların cevaplarını beklyrm..simdiden tesekkür ederim..(lütfeeen böyle bir şansım olsuun..)

Adsız dedi ki...

MERHABA ARKADASLAR BEN ERCAN, YURT DISINDA(PAKISTAN)INGILIZ DILI VE EDEBIYAT'I OGRENCISIYIM.BENIM DE BI SORUM OLACAK BILGISI OLAN ARKADASLARA YARDIMCI OLURSANIZ SEVINIRIM:PAKISTANDAKI UNIVERSTELERI YOK TANIMIYO ACABA BEN TURKIYE'YE GECIS YAPA BILIRMIYIM? TESEKKURLER:)

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar bir sorum olacak.Yatay geçiş şartları arasında eşdeğer programlar arasında yatay geçiş yapılabilir diye bişey var.Mesela ben bilg. mühendisliğinden makine mühendisliği bölümüne yatay geçiş başvurusu yapabilirmiyim?sonuçta ilk sene aldığım dersler aynı.cevaplayabilirseniz sevinirim.iyi günler.

horyanli dedi ki...

ben 1. sınıfta sınıf tekrarı yaptım yani 1.sınıfı 2 kez okudum şimdi 2 ye geçerken yatay geçiş yapmak istiyorum.acaba sınıf tekrarı yapan öğrenciler yatay geçiş yapabilir mi? iligilenirseniz sevinirim teşekkürler..

Adsız dedi ki...

Merhabalar bn de 1.sinifi tekrar ettim 2.sinifta yatay gecis yapmak istiorum.Odtu'de okuorum Bogazici'ne gecmek istiorum.Bir sorun yaratir mi bu durum?

Adsız dedi ki...

merhaba arkadaşlar ben bir şeyi merak ediyorum ben bu sene çukurova kimya yı kazandım. aslında ankara üniversitesini istiyordum ama bir hata yaptım işte. herneyse ben şimdi burda hazırlık okuyup 1. sınıf ı yatay geçişle ankarada okumak istiyorum bu mümkün mü acaba??? cevap verirseniz çok sevineceğim. çok kararsızım.....

adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
adsız dedi ki...

slm arkadaşlar yatay geçiş yapılan üniversitenin alttan verilen dersleri ile üst sınıfın dersleri aynı saate verilirmi yani çakışma söz konusu olurmu??

Adsız dedi ki...

ben büro yönetimi ve sekreterlik kazandım.2 yıllık yatay gecişle işletme yazabilirmiyim?ayrıca geciş zor diyorlar dogru mu?iş imkanları neler acaba!

Adsız dedi ki...

Bu sene Dokuz eylül ekonometri (iö) kazandım. 73 binlik yere girdim bazı nedenlerden ötürü 87binlik Uludağ ekonometriye (iö) geçiş yapmak istiyorum. Daha düşük puanla almış Uludağa girmek için daha toleranslı davranırlar mı yoksa bir farkı olmuyor mu? Ayrıca bu sene benim gibi Uludağ ekonometri(iö) kazanan biriyle dilekçe vererek yer değişikliği yapma şansım var mı? Böyle birşey duymuştum ne kadar doğrudur teşekkürler

Adsız dedi ki...

ben 2yıllık bir programa yerleştim yatay geçiş hakkına sahipmiyim?

Adsız dedi ki...

Doğu Akdeniz üniversitesi Uluslararası ticaret ve işletmecilik bölümünde bu sene 1. sınıfa geçtim. 9 Eylül üniversitesi Uluslararası işletmecilik ve ticaret bölümüne geçiş yapabilir miyim? Bu iki bölümün adları yanı sıra aldıklar puan türleride farklı, ben Doğu Akdeniz Üniversitesine EA-1 ile girdim ve 9 Eylül EA-2 ile öğrenci almakta.. 9 Eylül üniversitesine geçiş yapabilir miyim? Yardımlarınızı bekliyorum.

Adsız dedi ki...

gideceğim üniversite bölümü say1 ile alıo benimgeçiş yapmak istediğim üniversite ise say 2geçiş yapabilir miyim??*

Adsız dedi ki...

ben istanbul hukuğu kazandım bu sene ilk girişimdi yarıyılda herhangi bi üniversteye yatay geçiş yapabiliyor muyum?

aslı dedi ki...

yeni kazandım ikinci öğretimim yarıyılda geçiş yapabilirmiyim

Adsız dedi ki...

Ben Muğla üniversitesine yatay geçiş yapacağım; harcımı hangi üniversiteye yatırmalıyım ? Muğlada başvurular 7-11 Eylül arası ve açıklanmasıda 3-5 gün sürse o zamana kadar harçların yatırılması gerekiyor şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim .

Merve dedi ki...

Ben Muğla üniversitesine yatay geçiş yapacağım; harcımı hangi üniversiteye yatırmalıyım ? Muğlada başvurular 7-11 Eylül arası ve açıklanmasıda 3-5 gün sürse o zamana kadar harçların yatırılması gerekiyor şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim .
Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum.Bilen arkadaşlar varsa lütfen cevaplayabilirler mi ?
Ben de Balıkesir Üniversitesine başvuru yaptım.Sonuçlar açıklanana kadar harç yatırma zamanı geçmiş olacak.Ne yapmalıyım ?

Adsız dedi ki...

ben de snnle aynı durumdayım sanırım harcını kendi üniversitene yatırıyorsun eğer geçiş yaparsan geçiş yaptığına dair elindeki belge şartıyla harç paranı iade ediyorlar ama her üniversite iade eder mi bilmiyorum o yüzden fakültenizin öğrenci işlerini arayıp sormakta fayda var Allah yardımcınız olsun

Adsız dedi ki...

Evet dün okulu aradım aynen sizin dediginiz gibi dediler.Geçiş olursa,şuan okudugum okul parayı iade ediyormuş.Teşekkür ederim cevap verdiginiz için.Sizin de Allah yardımcınız olsun

Adsız dedi ki...

Slm ben ekonometri ingilizce okicam. birinci senemin ilk yarısı yada dönem sonunda yatay geçiş yapkamk istiyorum ekonometrinin türkçe eğitim veren bir bölümünbe yatay geçiş yapabilirmiyim. Bir de ekonometri ile eş değerlerde hangi bölümler var o bölümlere yatay geçiş yapabilrmiyim? Teşekkürler. . .

seher dedi ki...

merhabalar ben ekonometri bölümünden herhangi bir dengi bölümüne yatay geciş yapmak istiyorum ama bu bölümler nedir bu arada gazi ekonometriyi kazandım selcukta herhangi bir bölüme gecmek istiyorum,,,

Adsız dedi ki...

Merhaba ben yatay geçiş ile bir üniversiteye geçtim.Diğer yıl başka bir üniversiteye geçiş için başvuru yapabilir miyim ?

Adsız dedi ki...

BEN MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİNDE OKUMAKTAYIM HAZIRLIK SINIFINDA KALDIM YATAY GEÇİŞ HAKKIM VARMI BUNU ÖGRENMEK İSTİYORUM İLGİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM

Adsız dedi ki...

ben zonguldak karaelmas üni. kazandım hazırlık sınıfı okuyacağım hazırlık sınıfından sonra yatay geçiş yapabilir miyim yoksa bir yıl bölümümü okuyupta mı geçiş yapabilirim ?

Adsız dedi ki...

merhaba ben bu sene öss ye girdim ve özel bir üniversitede hukuk okuyorum fakat puanım ankara hukukun puanına yetiyordu ancak tercih etmemiştim. Ama şimdi ankara hukuka geçme düşüncelerim var bu mümkün mü not ortalaması vs gerekli tüm koşulları yerine getirdikten sonra? Yani benim bulunduğum üniversitenin taban puanına 15 puan ekleyince ankara hukukun taban puanına tekabül etmiyor çünkü paralı okuyanlar olduğu için taban puanı oldukça düşük. Ama benim öss puanım ankara hukuka yetiyo yatay geçiş başvurusunda bulunabilir miyim sizce?

Adsız dedi ki...

yök galiba yçnetmelikte değişiklik yapmış taban puanı bizim puanımızdan yüksek olan üniversitelere yatay geçiş başvurusu yapamıyormuşuz doğru mu ayrıca 19 mayıs üniversitesi diş hekimliği fakültesiyle eşdeğer eğitim programı uygulayan hangi üniversiteler var

AYSEL dedi ki...

ARKADAŞLAR BENİM Bİ SORUM OLACAK BEN DUMLUPINAR ÜNİVRSİTESİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ OKYRUM 2. SINIFA GEÇTİM MARMARA OKUL ÖNCESİNE GEÇMEK İSTİYORUM ÖSS PUANIM MARMARA OKUL ÖNCESİNİN TABAN PUANININDAN 10 PUAN DÜŞÜK OKUL NOT ORTALAMAM DA İYİ SİZCE BENİM BÖYLE Bİ GEÇİŞ HAKKIM VAR MI? BİLGİSİ OLANLAR CEVAPLANDIRIRSA ÇOK SEVİNİRİM LÜTFEN YARDIM EDİNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN HAKKIM VARSA DA NELER YAPMALIYIM????????????????????????

AYSELL dedi ki...

merhaba arkadaşlar ben nevşehir üniversitesinde okuyordumm sakarya ya geçiş yaptım fakat şimdi de akdeniz ünivesitesine geçiş yapmak istiyorum yarı dönemde yapabilirmiyimm sicee

Unknown dedi ki...

merhaba arkadaşlar yatay geçişin gerçekleşebilmesi için sağlık raporu daha doğrusu psikolojik rahatsızlığın herhangi bir yetkisi olurmu?

Adsız dedi ki...

merhaba herkese benin sorunum şimdi ben hazırlık okuyorum ama ben başka üniversiteye gecmek istiyorum ama gidecegim üniversite hazırlık istemiyor acba hazırlıkta yatay geçiş yapabilirmiyim yardım ediiiiiiiiiiiiiin......

Adsız dedi ki...

Bu sene Dokuz eylül ekonometri (iö) kazandım. 73 binlik yere girdim bazı nedenlerden ötürü 87binlik Uludağ ekonometriye (iö) geçiş yapmak istiyorum. Daha düşük puanla almış Uludağa girmek için daha toleranslı davranırlar mı yoksa bir farkı olmuyor mu? Ayrıca bu sene benim gibi Uludağ ekonometri(iö) kazanan biriyle dilekçe vererek yer değişikliği yapma şansım var mı? Böyle birşey duymuştum ne kadar doğrudur teşekkürler
uludağ iö ekonometri deyim 9 eylül e geçmek istiyorum=) bahsettiğin bu durumu bnde duymustum ama kesin bi bilgim yok eger sen biliyorsan yardımcı olursan sevınırım tesekkrler..

Adsız dedi ki...

arkadaşlar merhaba...

yardımcı olabilirseniz sevinirim..
suan bulundugum bölümde sağlık kosullarımdan dolayı eğitimime devam etmem zor oluyor..

suandan itibaren güz döneminin ortalarındayız... sorum su ben ilk yarı yıl bitmeden yatay geçiş yapma imkanım varmı....

Adsız dedi ki...

Ben başkent üniversitesinden anadolu üniversitesine yatay geçiş yaptım. Burdan da ege üniversitesine geçiş yapmak istiyorum. Yatay geçiş hakkım doldu mu? Tekrar geçiş yapabilir miyim??

FATMA dedi ki...

Ben Balıkesir Üniversitesi Seyahat İşletmeciliği 3, sınıf öğrencisiyim. 3, sınıfın yaz döneminde yatay geçişe başvuru hakkım bulunuyor mu acaba. Yani başvurabilir miyim? Bir de hangi okullların denk olduğunu nereden öğrenebilirim acaba? Acil cevabınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

hhh dedi ki...

sevgili admin verdiğiniz degerli bilgiler icin tesekkurler. Ben kendi puanımın 15 puan altı bir yere geçiş yapmak istiyorum. Not ortalamasının düşük olması bu durumu etkiler mi etkilerse ne kadar etkiler.
Bilgilendirirseniz beni çok sevinirim.
İlginize tesekkürler.

Adsız dedi ki...

ben lojistik 1.sınıftayım ama okulumu ve bölümümü sevemdim yatay geçiş yapmk istiyorum ama geçmk istedim yerde yok onn için de önce üniversitem içinde bölüm değiştirmeye başvurdum ama arştırma yaparken bölüm
me eş değer oln bölümlere de geçiş yapabilcem yazıyordu doğru mudur.bölümü değiştrmeye gerk kalmadan da geçiş yapmam mümkün müdür

Adsız dedi ki...

ben lojistik 1.sınıftayım ama okulumu ve bölümümü sevemdim yatay geçiş yapmk istiyorum ama geçmk istedim yerde yok onn için de önce üniversitem içinde bölüm değiştirmeye başvurdum ama arştırma yaparken bölüm
me eş değer oln bölümlere de geçiş yapabilcem yazıyordu doğru mudur.bölümü değiştrmeye gerk kalmadan da geçiş yapmam mümkün müdür

Adsız dedi ki...

ben lojistik 1.sınıftayım ama okulumu ve bölümümü sevemedim yatay geçiş yapmak istiyorum ama geçmek istedim yerde yok onun için de önce üniversitemina içinde bölüm değiştirmeye başvurdum ama arştırma yaparken bölüme eş değer olan bölümlere de geçiş yapabileceğim yazıyordu doğru mudur.bölümümü değiştirmeye gerek kalmadan da geçiş yapmam mümkün müdür

Adsız dedi ki...

ben lojistik 1.sınıftayım ama okulumu ve bölümümü sevemedim yatay geçiş yapmak istiyorum ama geçmek istedim yerde yok onun için de önce üniversitemin içinde bölüm değiştirmeye başvurdum ama arştırma yaparken bölüme eş değer olan bölümlere de geçiş yapabileceğim yazıyordu doğru mudur.bölümümü değiştirmeye gerek kalmadan da geçiş yapmam mümkün müdür

lavinya dedi ki...

merhaba ben mimar sinan fen edebiyat fakültesi matemnatik bölümünde okuyorum.osmangazi eğitim fakültesi matematik öğretmenliğine gecebilir miyim?bide formasyon verebilen fen edeb faüklteleri bunu 4 yıllık sürece mi yayar yoksa yıl mı uaztırlar.4 yıllık sürece dahil edenler hangi okullardır.
cevaplarsanız sevinirim.şimdiden tesekkür ederim

ideaparty dedi ki...

ben ve sevgilim yatay geçişdüşünüyoruz ya ikimiz aynı yere glmezse yada birimiz gelir birimiz gelmezse diye düşünüyoruz eğer yatay geçiştutarsa ondan vazgeçebilirmiyiz yani birimizin yatay geçişikabul edildi ... üniye birimizinki edilmedi kabul edilen geçme hakkından vazgeçip önceki ünide kalmaya devam edebilirmi?

Adsız dedi ki...

ben ondokuz mayıs üniversitesinde sınıf öğretmenliği okuyorum geçen yıl 2. 70 di ortalamam osmangazi üni ne başvurmadım düşük diye ama benden daha düşükleri almış şu anda başvuramıyorum çünkü ortalamam kötü 2 50 yi geçmişseniz şansınızı deneyin derim benim gibi ya gelmezse demeyinnn

Unknown dedi ki...

merhabalar ben irlanda'da ingilizce edebiyati bolumunu okuyan birinci sinif ogrencisiyim ve ikici sinifi bogazicinde ingilizce ogretmenligi programinda devam edecegime umut ediyorum. ders ortalamam 3.08 civarinda... acaba yatay gecis yapma gibi bir imkanim var mi ? ve ne kadar mumkun ?

yupo dedi ki...

merhaba bu siteyi bulduğuma ne kadar sevindim anlatamam...ben özel bir okulun siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümünde okuyorum ve devlet okulunda uluslararası ilişkiler bölümüne geçmek istiyorum.istediğim okulun taban puanı benim puanımdan düşük ama benim bölümümde fazladan 'siyaset bilimi' olması bir sorun yaratır mı? çok acil cevap verirseniz çok çok sevinirim...

Adsız dedi ki...

ben bozok edebiyatdan konya selçuk yada afyona geçmek istiyorum.ilk donem alttan dersim olursa geçebılırmıyım?cevap lutfen??

Adsız dedi ki...

ben 2 . sınıf ilk. mat. öğretmenliğindeyim 2. öğretim.bu dönem ortalamam 3.03,genel ortalamam 2.75 yatay geçiş için hangisi geçerli olacak

ayşe dedi ki...

merhaba ben atatürk ünv.okuyorum fakat sağlık sebebiyle ünv.değiştirmek istiyorum.elimde heyet raporumda var.bununla ilgili bana bilgi verirseniz sevinirim.yani sağlık sebebi ile başka bir üniversiteye yatay geçiş yapılabiliyor mu?

Adsız dedi ki...

mrb bn 1.sınıf ingilizce öğretmenliğinde okuyorum 3.60 gibi bi ortalamam var bu yılın sonunda buca eğitim ingilizce öğretmenliğine geçmek istiyorum şansım ne kadar??

Ezgi dedi ki...

Mrb ben 4 yıllık özel üniversitede okuyorum.2. yılımdayım. ilk yılda not ortalamam 3 'ün üstünde olmasına rağmen ikinci yılımın ilk döneminde alttan dersim kaldı.yatay geçiş için hangi ortalamalara bakıyorlar?Bir de bu şartlarda 4 yıllıktan 2 yıllığa veya tekrar 4 yıllığa geçme şansım nedir.Bilgisi olan varsa yardımcı olursanız çok sevinirim.Teşekkürler.

Adsız dedi ki...

malatya kimya mühendisligi 2. sınıftayım osman gazi üniversitesine geçiş yapabilirmiyim şansım varmı öss puanım 298 ortalamam 78 ikinci dönem için

Adsız dedi ki...

mrh hocam ben dokuz eylul universitesinde inş.muh hazırlık sınıfındayım bölume geçerken bizim universitede teknik universiteler arası geçişler varmı, ben itu inş okumak istiyorum ben okul birincikliği kontenjanında yerlestim acaba geçişlerde nasıl olacak...tşkler

Adsız dedi ki...

merhabalar.. ben teknik eğitim fakültesinde bilgisayar öğretmenliğinde okuyorum.. eğitim fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümüne yatay geçiş yapmayı düşünüyorum bu mümkünmü? yardımcı olursanız sevinirimç

tugce dedi ki...

merhaba ben iyte genetik ögrencisiyim bogaziçine geçmek istiyorum bogazicinin dil sınavına girmek zorunda mıyım yoksa iyte %100 ing oldugu için bundan muaf olabiliyor muyum?
cevaplarsanız çok sevinirim, teşekkürler...

Adsız dedi ki...

merhaba ben kıbrıstan yatay geciş yaptım bir devlet üniv. simid acıköğretime gecmek istiorm acaba 2. bir yatay geciş yapma hakkım daha var mı?? bilen varsa lütfen beni bilgilendirsin.tesekkürler..

Mustafa Fatih Yücel dedi ki...

ben üniversiteyi bu sene kazandım ama okulu dondurdum önümüzdeki sene taban puanı olarak benim puanımın altındaki bir yere yatay geçiş yapma imkanım var mı?

Adsız dedi ki...

merhaba ben adem yakın doğu üniversitesi (kıbrıs) beden eğitimi spor yüksek okulu birinci sınıf öğrencisiyim ösym ce yerleştirilmedim özel yetenek sınavı ile direk okula başvurdumm bazı okullar belirtiyor kktc' den ve ösym ce yerleştirilmeyen okulardan yatay geçiş kabul edilmez diye acaba tüm okullar içi aynımıdır geçiş hakkımız varmı aydınlatırsanız sevinirim teşekkürler...

Adsız dedi ki...

bogazıcı fen bılgısı ogretmenlıgı hazırlık okuyorum ama herhangı bır unıversıte okul oncesıne gecme ımkanım var mı

Adsız dedi ki...

ben balıkesır havran myo buro yonetımı okuyorum anadolu unıverstesıne yatay gecs yapmak ıstıyorum puanım 3.50 ustunde acaba baska bı sınava daha grmm gerekıyo mu?

Adsız dedi ki...

merhaba ben birinci sınf istatistik okuyorum yıldız teknik,marmara ve mimar sinan üniversitelerinde her dönem başı geçiş yapılıyor mu öğrenmek istiyorum

Adsız dedi ki...

iyi günler.Ben dokuz eylül üniversitesi fen bilgisi öğretmenliği 3. sınıfa geçiş yapmak istiyorum. Bir türlü bir önceki yıl geçiş yapanların kaç ortalamayla geçtiğini öğrenemedim.zaten bilgisayarlarla aram iyi değil. yardımcı olursanız sevinirim...

mustafa efe dedi ki...

yatay geçiş yapamadım alttan tek dersim kaldı yeniden sınava girip kendi böülmümden devam edebilirmiyim baska bi üniversiteyi kazanırsam.yani sıfırdan mı baslarım gene. yoksa krediler uyusur ise devem edebilirmiyim. yardımcı olursanız çok sevinirim iyi günler...

Adsız dedi ki...

merhaba ben boğaziçi işletme okuyorum acaba ığdır 7 aralık işletmeye geçmem mümkün mü?

Adsız dedi ki...

Merhaba kafam cok karıssık Turkıyeden geldım.Viyana unv.de siyasal bilimler ve uluslararası ılıskıler okuyorum.Bu bolumden Turkıye dekı bır ozel unuversıtenın aynı sıyasl bılımler ve uluslararası ılıskıler bolumune gecıs ımkanım var mı ? Yoksa bolumumden dolayı gecıs hakkım yok mu?

Adsız dedi ki...

merhaba.bazı ünivestelerde geçişte öss puanı istemiş.ve bu puanın üniversteye girdiğimiz seneki puanımızın yurtiçinde o bölüme giren öğrencilerin puanından düşük olmaması gerekiyomuş.yurtiçindeki üniversteler deyince bunun içine özel üniverstelerde giriyor mu?benim geçiş yapmak istediğim bölüm geçen sene 321 den almış.aynı sene bir özel üniverste 239 dan almış.geçişte baz olarak kullanılacak puan ne olacak?

Adsız dedi ki...

merhaba.ben kıbrısda okuyorum oranın hazırlık sınavını geçtim bölümde okuyorum şu anda .izmirde ekonomi üniversitesine geçiş yapmak iztiyorum ama orda da hazırlık sınavına girmem şart mı acaba.yoksa 2.sınfdan devam edebilir miyim?

Adsız dedi ki...

Kıbrıs'ta eğer hazırlık sınıfını başarıyla geçtiysen gerek yok.Ama Sertifikayı alamadıysan gidecek olduğun üni.'de hazırlık zorunluysa açılacak olan sınava girersin..

Adsız dedi ki...

merhaba.istanbul üniversitesi hukuk bölümüne nerelerden yatay geçiş yapabilirim ?

Adsız dedi ki...

merhaba.ankara üni ilahiyat fakültesi dünya dinleri bölümünden fırat ilahiyata geçebilr miyim? dünya dinleri türkiyede ankarada tek var ve sanırım istanbulda ama ben fırat ilahiyata geçmek istiyorum. sonuçta dünya dinleri de ilahiyat fakültesinin bölümü.

Adsız dedi ki...

Merhaba,
yurtdışında bir üniversitede tıp 1. sınıf öğrencisiyim. Ülkemde bir tıp fakültesine yatay geçiş yapmak istiyorum ama bir dersim eksik. Psikolojik Sağlık sorunları sebebi ile yatay geçişim yapılabilir mi? Detaylı bilgiyi nasıl elde edebilirim?

Unknown dedi ki...

Merhabalar bu soruyu birçok kişi sormuştur fakat kesin cevap alamadım,acaba yatay geçiş başvurusu yapıp ve başvurum kabul edilir ise gitmez zorunda mıyım?

Adsız dedi ki...

ben ingilizce öğretmenliği 1.sınıfı bitirdim yatay geçiş durumumda okumuş olduğum üniversite bana geçiş için hazırlık sınavıyla hazırlıktan muaf olduğuma dair bir belge verir mi ? ayrıca kimi yabancı dile eğitim bölümlerde üniversiteler tekrar sınawdan bahsetmişler kpds üds falan demişler...
şimdi ne olacak ne yapmam gerekiyor?

seda dedi ki...

merhaba admin.. ben ege üniversitesi kimya teknolojisi i.ö aliağa m.y.o dayım yine ege üniversitesi ege m.y.o kimya tek. geçmek istiyorum bornovada oldugu için bu mümkünmüdür? tesekkürler

Sinan dedi ki...

Admin Lütfen Cevap...Gazi Uluslararası İlişkilerden Ankara Siyasal Siyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimine Ya Da Uluslararası İlişkilere Geçiş Yapabilirmiyim? Denklik Varmı? Ve Bir Kere Yatay Geçiş Yaptıktan Sonra İkinci Kez Yatay Geçiş Yapma Hakkı Varmı? Teşekkürler...

Mel dedi ki...

ben KKTC vatandaşıyım ve KKTC dei özel bir üniversite de okuyorum.KKTC vatandaşı olduğuum için öss ye girmeden direk okulun hazırladığı okula giriş sınavından geçerek okula kaydoldum.yani üniversiteye girmek için öss ye girmem gerekmedi.bu durumda öss ye girmediğim için Türkiyedeki başka bir okula yatay geçiş yapamaz mıyım ? doğru mu anladım acaba okuduklarımdan ?

Mel dedi ki...

ben KKTC vatandaşıyım ve KKTC dei özel bir üniversite de okuyorum.KKTC vatandaşı olduğuum için öss ye girmeden direk okulun hazırladığı okula giriş sınavından geçerek okula kaydoldum.yani üniversiteye girmek için öss ye girmem gerekmedi.bu durumda öss ye girmediğim için Türkiyedeki başka bir okula yatay geçiş yapamaz mıyım ? doğru mu anladım acaba okuduklarımdan ?

Adsız dedi ki...

1.sorum x üniversitesinin 2. öğretiminden y üni. 1. öğretimine geçebilir miyim?
2.sorum istediğim her üniversiteye yatay geçiş yapabilir miyim?

Adsız dedi ki...

mrb ben öss puanının geçişlerde önemli olduğumu duydum .gaziye geçmek istiyorum ama okula en son kişinin puanından düşük olmayacak diyor.burada okul birincisinin puanı mı dikkate alınıyor acaba .bilgi verirseniz sevinirim .ortalamam (3.76)

Adsız dedi ki...

merhaba ben ege besyo 1.sınıf ogrenciyim.. marmara besyo 2.sınıf yatay gecis icin basvurdum ancak olmazsa diye kocaeliyede basvurmayı dusunuyorum.. kocaeli besyo olursa marmara besyo yaz donemi icin tekrar basvuru hakkım var mı ? yani aynı sene icinde guz donemi icin egeden kocaeliye ordanda yaz donemi icin kocaeliden marmaraya gecis yapabilir miyim?

Adsız dedi ki...

merhaba ben gazi üniversitesine yatay geçiş yapmak istiyorum ancak belgelerde şöyle bişey var yatay geçiş ücretinin ödendiğine dair banka dekontu acaba bu ücreti hangi bankaya ödeycez bide her memleketten ödeyebilirmiyiz

Adsız dedi ki...

merhaba ben gazi üniversitesine yatay geçiş yapmak istiyorum ancak belgelerde şöyle bişey var yatay geçiş ücretinin ödendiğine dair banka dekontu acaba bu ücreti hangi bankaya ödeycez bide her memleketten ödeyebilirmiyiz

Adsız dedi ki...

merhaba ben cankaya elektronik haberlesme müh. kazandım acaba hacettepe üniversitesi elektrik-elektronik mühendisliğine geçiş yapabilir miyim not ortalaması vb. şartları sağlarsam

Adsız dedi ki...

arkadaşlar ben yakın doğu tam burslu hukuk kazandm ama türkiyeye geçmek istiorum da ne kadar kalmalıyım orda ilk yılın 1.dönem sonunda geçiş yapabilirmiyim nolur bilgilendirin acil birde ne gerekiyor geçebilmek için cevap yazın bilginiz varsa nolur

Unknown dedi ki...

yurt dışındaki üniversitelerden türkiye'ye yatay geçişler nasıl yapılıyor? Bu tip durumlarda denklik gibi şeyler aranıyor mu? Bahsettiğimiz üniversite dünya çapında Türkiyedeki üniversitelerden daha iyi bir sıralamaya sahip dünyada ilk 50de olan bir üniversite. Ordan geçiş yapmak daha kolay olur mu türkiyeden bir üniversiteye?

Adsız dedi ki...

Ben 2008 yılında Fırat Üniversitesi İnşaat Mühendisliği 1.Sınıf 2.Öğretim programına yerleştirildim. Aynı zamanda İstanbul ilinde kamu görevlisi olduğumdan dolayı ve tayinimin çıkmadığından dolayı 2 senedir kaydımı donduruyorum. Bu sene tayinim Elazığ iline yapıldı ve eylül ayında üniversite eğitimine 1. sınıf 1. dönemden başlayacağım, fakat tayinim kasım ayı gibi tekrar Erzuruma çıkacak. Acaba kamu görevlisi olduğumdan dolayı ve zorunlu tayinim çıktığından dolayı ben Erzurum Atatürk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümüne geçiş yapmam mümkünmü

Adsız dedi ki...

merhaba benim kazandığım üniversitede zorunlu hazırlık sınıfı var hazırlık sınıfında geçiş yapılabiliyor mu

Adsız dedi ki...

Merhaba.ben uşak üniversitesinde matematik okuyorum.Yatay geçişle hangi melseklere geçebilirim?Ayrıca Boluda % 100 ingilizce oraya geçsem geçebilir miyim dil sorunu nasıl halledilecek?

Adsız dedi ki...

arkadaşlar merhaba. Ankara Hukuk Fakültesine 2010-2011 güz yarıyılı için başvuranlar ortalamalarını bizimle paylaşabilirler mi?

Adsız dedi ki...

Admin ne olur psikolojim bozulmadan cevap yaz.Matematikten psikolojiye ya da genetik mühendisliğine geçiş yapabilr miyim ?

Adsız dedi ki...

ben bir vakıf üniversitesinin endüstri mühendisliği bölümünde okuyorum.hukuk fakültesine geçis yapabilmek için lys ye de girdim fakat fen bilimlerinden de hukuk tercih eden sayısı fazla oldugu için tercih ettigim vakıf üniversitesine yerlesemedim.simdi endüstri mühendisligi bölümünden hukuk bölümüne geçiş imkanım ne boyuttadır?

Adsız dedi ki...

arkadaşlar merhaba. Bu sene Ankara Hukuk Fakültesi'ne başvuran var mı? başvuru için sınır 3.50 miş!!bu nasıl iş anlamadım...

tuqba dedi ki...

Ben bu sene Uludağ üniversitesi Fen edebiyat fakültesini kazandım. Yatay geçişi 1. sınıfımı tamamladıktan sonra yapabilir miyim?.Balıkesir üniversitene veya Mersin üniversitesine geçişim mümkün olabilir mi.?

Adsız dedi ki...

merhaba ebelikten hemşireliğe yatay geçiş var mı? bilgisi olan lütfen yardımcı olsun şimdiden teşekkür ederim

Adsız dedi ki...

mrb arkadaşlar ön lisans öğrencisiyim 2.sınıfa geçtim viyana üniversitesine geçiş yapabilirmiyim acaba bilen war mı ?

Adsız dedi ki...

merhaba arkadaşlar ben gıda yeni mühendisi kazandım müh fakültesinde gıdayı istemiyorum bölümler arası geçiş varmı inş müh geçmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim teşekürler

Adsız dedi ki...

ben çanakkale 18mart üni.de ikinci öğretim ingilizce öğretmenlği okuyorum.ortalamam tuttğu taktrde gazi i.ö ye geçebilirmiyim? yoksa i.ölerin buna hakkı olmuyor mu?

Adsız dedi ki...

merhaba, ben KKTC'de Türk Dili ve Edebiyatı okuyorum. 2. sınıfa geçtim. ortalamam 3.60 üzeri yatay geçiş yapmak istiyorum fakat biraz geç karar verdim ve bu yüzden de birçoğunu kaçırdım şimdi de az vakit kaldı sadece bir üni kaldı onu da istemiyorum. bahar döneminde ya da 3. yılımda geçsem fark eder mi? bahar döneminde hangi ünivler yatay geçiş kabul eder öğrenebilir miyim? bir de kıbrıs yurt dışı sayılıyor yurt dışından kabul eden üniler hangileridir ? lütfen yardımcı olunn...:(

Adsız dedi ki...

merhaba ben onlısans ogrencısıyım son sınıfı bıtırdım ama 2 dersım kaldı bu ıkı ders yuzunden 1 senem uzuyor ben yatay gecıs yapabılıyormuyum arastırdım ama bı sonuc bulamadım lutfen yardımcı olun gno 2.60 felan ayrıca rporla felan gecıs yapabılırmıyız

Adsız dedi ki...

merhaba ben bu sene özel bi üniversitede sınıf öğretmenliği okuycağım ve yatay geçiş yapmak istiyorum bölümüm istanbul ve marmara üniversitelernde var bunun için neler yapmam gerekiyor ve nezaman geçiş yapabilirim tesekkürederm..

ayhankurban dedi ki...

arkadaşlar ben istanbul üniversitesi halkla ilişkiler ve tanıtım uzaktan eğitim bölümüne kayıt yaptırdım şimdi kaydımı yatay geçiş ile sakarya üniversitesi kamu yönetimi uzaktan eğitim bölümüne geçiş yapmak istiyorum ,istanbuldaki üniversiteye ts1 puanı ile girdim ,sakaryadaki üniversite tm2 puanıyla alıyor onun icin d…e yeterli puana sahibim.. geçişi nasıl yapıcam nezaman yapıcam bilen biri anlatabilirmi? bi dönem bitirmiş olmam mı lazım yoksa hemen kaydolur olmaz sakarya üniversitesine müraacat edip yatay geçiş yapabilirmiyim lütfn cvp bekliorum

Adsız dedi ki...

tıp fakültelerinde 2.sınıf 1.dönem sonunda yatay geçiş yapılabiliyor mu acaba ?yani demek istediğim bu maddeler bütün bölümler için geçerli mi??

Adsız dedi ki...

tıp fakültelerinde 2.sınıf 1.dönem sonunda yatay geçiş yapılabiliyor mu acaba ?yani demek istediğim bu maddeler bütün bölümler için geçerli mi??

Adsız dedi ki...

okula bu sene başlıyorum bölümüm çanakkale fen bilgisi istanbula geçiş yapmak istiyorum bilgilendirirseniz çok mutlu olurum..

roni dedi ki...

merhaba kuzenim için araştırma yapıyorumda süriyede şamda 1.sınıf tıp öğrencisi ama türkiyede devam etmek istiyor bu mümkünmü evetse şartlar neler nerelere başvurması gerek yardımcı olursanız çok memnun olcam teşekkürler şimdiden

Adsız dedi ki...

doğu akdeniz üniversitesinde okuyorum. bölümüm mimarlık. derecem 3.83. kıbrıslıyım ve kıbrısın üniyegiriş için özel sınawı olduğu için össyle fazla ilgilenmedim. şimdi itü ye geçmek istiyorum ne yapmam gerek :S

Adsız dedi ki...

merhaba admin
ben yıldız teknik kimya bölümünü kazandım bu sene.şimdi hazırlık okucam.ytü içinde yatay geçiş yapmak istiyorum bu konuda beni yönlendirebilir misin nasıl oluyo?

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Benim merak ettiğim şu; bir aday bir kaç üniversiteye yatay geçiş başvurusunda bulundu ve 2 yeri kazandı diyelim. Ancak öyle ki kabul edildiği 2. üniversitenin ilanı, ilk kazandığı üniversitenin kesin kayıt tarihlerinden çok sonra oldu. Bu durumda 2. üniversiteye geçiş yapmak istese yapabilir mi? Sonuçta ilk üniversiteye kaydını yaptırmış durumda.Teşekkür ederim.

caky dedi ki...

Merhaba
Ben gazi besyo 1.sınıf öğrencisiyim ege besyo ya yatay geçiş yapmak istiyorum.sorum şu yatay geçiş için başvurdugumuzda üniversite bizden beceri parkurunu yapmamızı istyecekmi ? buna benzer bi yazı okudum ege besyo da başvurduktan sonra dönemin beceri parkurundan puan almak gerekiyo heralde bu kafamı baya karıştırdı böyle bişey olabilirmi besyo yatay geçişlerinde yardım ederseniz çok sevinirim...

Adsız dedi ki...

ben gazi diş hekimliği fakültesindeyim acaba tıp fakültelerine yatay geçiş oluyormu yardım ederseniz sevinirim

emre sarı dedi ki...

ben kırıkkale üniversitesi fizik bölümünde okudum ve aksaray inşaat mühendisliğini kazandım bu okulda birinci dönem 8 dersten 6 tanesinden muaf gorunuyorum şimdi ise osman gazi üniversitesne yatay geçiş yapmak istiyorum

yanlız suan okudugum okulda muaf oldugum dersler transkripte ekti etmiyormuş yani transkript te aldığım dersler yani 2 ders üzerinden hesaplanıyor

yatay geçiş başvurusunda benden kırıkkaleden transkript istenirmi ve bu konu ile ilgili bi sıkıntı çıkarmı

Adsız dedi ki...

üniversitede hazırlık sınıfı okuyan öğrenciler hazırlık sınıfı sonunda geçiş yapabiliyormu? ve ayrıca 2.öğretimden 1.öğretime geçiş yapılabiliyormu? bana bu konularda bilgi verirseniz çok sevinirim. şimdiden teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

ben istanbul üniversitesinde işletme okuyorum istanbul ya da herhangi bi üniversitesinin psikoloji bölümüne geçiş yapma hakkım var mı?

Adsız dedi ki...

benimde bi sorum olacaktı.atılım üni 1.sınıf makine müh bölümü yüzde yüz burslu öğrencisiyim.ancak 1.sınıfta bölümü ve üni değişytirmek istiyorum mesela ing işletmeye geçmek istiyorum.dokuz eylül yada ege olabilir..en kesin sonucu nerde bulabilirim yökün sayfasındamı yoksa üni aramalımıyım ve basvurular ne zaman yapılıyor?eger bu yarıyıl yani ocakta basvurusam subatta yeni üniversiteme baslayabilirmiyim.şimdiden tskler

Adsız dedi ki...

İNŞ MÜH BAŞKA BÖLÜME GEÇEBİLİRMİYİM YA DA YATAYGEÇİŞ NASIL OLUYOR 9 EYLÜL ÜNİ YATAY GEÇİŞ NASIL OLUYOR

Unknown dedi ki...

merhaba arkadaşlar,trakya tıp fakültesi okuyorum,şu nda 2nci siniftayım ama iki sinifta kaldım yani bu sene 4ncü sinif olmalıyım. yatay geçiş yapmak olasik var mı kabul ediyor miler iki sinif kadıktan sonra?

Adsız dedi ki...

ben trakya tıp 2.sınıf öğrencisiyim başkent tıpa geçş yapmak istiyorum öss puanım %50bursluya yetiyo burslu geçebilirmiyim

BAHAR dedi ki...

gıda mühendisliğinden inşaat mühendsliğine geçeblr miyim yatay geçişle. aynı üniversite içinde.???

Adsız dedi ki...

merhaba ben şu anda uşak üniversitesi birinci sınıf kamu yönetimi ikinci öğretim okuyorum. konya selçuk üniversitesine geçmek istiyorum acaba ikinci yarıyıl geçiş yapabilirmiyim.

Adsız dedi ki...

mrb ben açık öğretim fakültesi laborant veteriner sağlık bölümünü okuyorm 1.sınfm...örgün öğretime nasıl geçebilirim biraz bilgi verebilirmisiniz...

Adsız dedi ki...

merhaba ben 1.sınıfta okurken başka biyere yatay geçiş yaptım ve kabul edildim bu sene 2.sınıfım ve tekrar bu senenin sonunda yatay geçiş yapmayı düşünüyorum ama 2.kez bu hakka sahip dğilsiniz gibi şeyler duydum siz sitenizde bu hakka her zmn sahipsiniz son sene haricinde yazmışsınız bu hala geçerlimi bilgilendirirseniz sevinirim..

Adsız dedi ki...

Bir dgslinin transkriptinde muaf dersler görünmezse yatay geçişte yıl kaybı olurmu?

Geçen yıl dikey geçişle bir üniversiteye girdim ve intibak sınıfını tamamladım.Şimdi üçüncü sınıftayım. Muaf olduğum 14 ders transkriptimde hiçbir şekilde görünmüyor.Bahar yarıyılında yatay geçiş yapmak istiyorum.Yeni üniversitenin yatay geçiş intibakını yaparken transkripte görünmeyen aslında muaf olduğum bu 14 dersi tekrar bana yükleyeceğinden ve yıl kaybına yol açacağından korkuyorum.Benim gibi transkriptinde muaf dersler görünmeyen ve yatay geçiş yapmış olan dgsli arkadaşlar varsa yeni üniversitelerinde nelerle karşılaştıklarını anlatırlarsa çok memnun olacağım.

Adsız dedi ki...

merhaba ben muhammed..ben vakıf üniversitesinde halkla ilişkiler ve reklamcılık bölümünde okuyorum.istanbul üniversitesi halkla ilişkiler ve tanıtıma yatay geçiş yapmak istiyorum ama herhalde bu bölüm değiştirmek mi oluyor yani halkla ilişkiler ve reklamcılık la halkla ilişkiler ve tanıtım ayrı bölüm diye mi geçiyor? eger böyleyse bölüm değiştirdiğim zaman bi sorun olur mu yani şansım ne kadar olur? eğer bölüm değiştiriliyorsa radyo-sinema-tv ye de geçersem aynı şansı yakalıyabilir miyim?sonuçta iletişim fakültesi dalı altında..alt ders de ne kadar alırım bilmiyorum sonuçta bölüm değiştirmek gibi birşey oluyor..bunların tarihleri ne zamandır acaba yarı yılda mı başvurmam gerekiyor?gerçekten bilgilendirirseniz çok memnun olurum..teşekkür ederim...

Adsız dedi ki...

mrb.ben bu sene özel üniv. beslenme diyetetik bölümünü kazandım.şuan hazırlık okuyorum.bu sene yarıyılda başka bi özel üniv geçiş yaapabilir miyim? Diğer sorumda sadece kendi bölümümüze mi geçiş yapabiliyoruz? İlginiz için şimdiden teşekkür ediyorum...

Adsız dedi ki...

mrb acaba sosoyoloji bölümünde okuyup başka bi okula psikoloji bölümüne geçme şansım var mı lütfen yardımcı olun bana teşekkür ederim şimdiden...

Adsız dedi ki...

Marmara diş hekimliğinden marmara tıp fakültesine geçiş var mı birinci yılın sonunda.Çok merak ediyorum,yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

Adsız dedi ki...

ben kimya birinci sınıfta okuyorum kimya müh. geçiş yapabilrimiyim yada gıda müh. nasıl geçiş yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim....

Adsız dedi ki...

merhaba ben uludağ da iktisat okuyorum. dokuz eyüle geçiş yapmak istiyorum. bizim okulda hazırlık yok. ancak dokuz eylül de hazırlık var. muhaf olabilmem için kpds ya da üds geçerli olur mu? bilgi verirseniz çok sevinirim.

Adsız dedi ki...

merhaba ben dogu akdeniz mimarlık 1.sınıfda okumaktayım.yarı yıl sonunda istanbulda herhangı bır özel okula yatay gecıs yapmak ıstıyorum.hangı özel okullar 1.dönem sonu yatay gecişe izin verıyor bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Adsız dedi ki...

Merhaba,ben inönü tıp fakültesi öğrencisiyim.hazırlık okuyorum ve gelecek sene 1. sınıfta yatay geçişle çukurova üniversitesi veya mersin üniversitesine geçmek istiyorum.birkaç sorum olacak cevaplarsanız sevinirim.
1)Yatay geçiş ara dönemde oluyor mu ? yoksa sene sonunda mı sadece?
2)Eğer ders uyuşmazlığı olursa, mesela çukurova üniversitesinde sanırsam anatomi dersi uyuşmuyor onlar birinci sınıfta görüyor biz ise 2.sınıfta, bu sorunu nasıl halledebilirim? ben bu dersten sınava girip geçersem yatay geçiş hakkım oluyor mu ? veya nasıl oluyor?
tşk ederim yardımcı olursanız sevinirim.

troyy dedi ki...

merhaba kastamonu üniversitesi bilgisayar programcılığında okuyorum 1.sınıfta istanbulda herhangi bir özel üniversiteye %100 burslu geçme imkanım varmı?varsa not ortalamam kaç olmalı?şimdiden teşekkürler.

troyy dedi ki...

merhaba kastamonu üniversitesi bilgisayar programcılığında okuyorum 1.sınıfta istanbulda herhangi bir özel üniversiteye %100 burslu geçme imkanım varmı?varsa not ortalamam kaç olmalı?şimdiden teşekkürler.

Adsız dedi ki...

besyo 1.sınıf okuyorum 2. dönem başka bi üniversiteye geçiş yapabilirmiyim..?

Adsız dedi ki...

ben dumlupınar üniversitesi(kütahya) 1. snf fizik tedavi öğrencisiyim ve dokuz eylule gecmek istiyorum ortalamam kaç olmalı ve bıldıım kadaryla orda çan yok bnm okulmda var.napablrm yardmcı olun ltfen

Adsız dedi ki...

merhaba arkadaslar ben mersin üniversitesi ilk ve acil yardım bölümünde okuyorum.birinci sınıfım. kpssyi kazanacam gibi okulumu erzurum atatürk üniversitesine taşıyıp hem okuyup hem çalışıbalirmiyim yardım edin aklım çok karışık bu konuda

Adsız dedi ki...

bende uludag unıversıtesınden okulumu yarım bıraktım ve yatay gecıs hakkımı kullanmıstım yıne yatay gecıs hakkımla açıktan okuyabılırmıyım ?

Adsız dedi ki...

ben bursa uludağ üniversitesi fizik bölümüne geçiş yapmak istiyorum başvuru tarihleri ne zaman iletirseniz sevinirim..

Adsız dedi ki...

Odtü Elektrik-elektronik mühendisliğinden boğaziçi elektrik-elektroniğe geçmek istiyorum.Geçeceğim üniversitede mülakatta ne tarz sorular sorarlar??Ve de bu mülakatın mı yoksa öss ve not ortalamsının mı etkisi daha fazladır??Şimdiden Teşekkürler...

Adsız dedi ki...

ben hacettepe almanca ögretmenlik okuyorum 9 eylul yada cukurovaya gecis yapmak istiyorum ama üni. 1 sınıfın 2 donemindeyim ve bu iki üni 1 sınıfın 2 donemnde gecis kabul etmyo. acaba hangi üniler bu durumu kabl edyo? yardmcı olursanz sevinirm......

Adsız dedi ki...

ben okü'de okuyorum inşaat teknoojısı (i.ö) 1 sınıfım okul degıstırmek ıstıyorum 2 donem bunu nasıl yapabılırım bana yardımcı olabılırmısınız cewap ıcın sımdıden tesekkur ederım........!

Adsız dedi ki...

Merhabalar ben özel bir üniversitede okumaktayım başka bir özel üni ye geçiş düşünüorum 1.sınıfın 2.dönemine kayıt yaptırmam mümkün mü yök ten sanırım 2.dönem geçişin omayacağı yönünde bir yönetmelik çıkmış,bir de yarı burslu okumaktayım geçeceğim üni de yari burslu okumam mümkün mü?

Adsız dedi ki...

dönem arası geçişler kaldırıldı mı acaba yardımcı olursanız sevinirim...

özlem dedi ki...

MERHABA BEN KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ FİZİK 2.SINIF İKİNCİ ÖĞRETİM OKUMAKTAYIM.GENEL NOT ORTALAMAM 3,02 VE BU DÖNEMKİ NOT ORTALAMAM 3,17 DİR.ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FİZİK BİRİNCİ ÖĞRTEİME YATAY GEÇİŞ YAPABİLİR MİYİM.KİLİS TE %10 LUK DİLİME GİRDİM VE BİRİNCİ ÖĞRETİM HARÇI HATIRDIM.LÜTFEN YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM:))

özlem dedi ki...

merhaba bir sorum daha olacak fizik bölümünden matemetik bölümüne geçiş yapılabilir mi?lütfen cevap yazın

Adsız dedi ki...

mrb; iktisadi ve idari bilimler fakültesinde iktisat okuyorm, siyasal bilgiler fakültesine yine iktisat bölümünde okumak kaydıya geçiş yapabilir mym. teşekkrler..

Adsız dedi ki...

merhaba ..ben bulgaristanda sofya klement te hukuk okuyorum. bu sene hazırlıktayım.ve türkiyedeki bi devlet üniversitesine geçiş yapmak istiyorum. bunun için ne yapmam gerekiyo . şartlar nedir yardımcı olursanız sevinirim..

Adsız dedi ki...

ben 2. sınıfta okuyorum not ortalama geçişe uygun olmadığı için tekrar ygs'e girip ygs puanımla geçiş yapmak istiyorum böyle bir durumda aldığım dersler nasıl olur ve ben hazırlık okumadım benim dönemimdeki arkadaşlarımda hazırlık okumadılar ama bizden sonra hazırlık getirildi ben şimdi geçiş yaparsam hazırlık okurmuyum???

Adsız dedi ki...

ben tarih bölümündeyim. 2 yıllık bir bölüme geçiş hakkım var mı? çanakkaleeden eskişehir osmangazi ye geçmek istiyorum. bilgilendirirseniz sevinirim..

eylül dedi ki...

iyi günler. ben kars ta okuyorum besyo üçüncü sınıftayım ve geçiş yapmayı düşünüyorum. geçiş istedigim ünv ye yapabılıyormuyum basvurabılıyor muyum. şimdiden tsk

Adsız dedi ki...

merhaba ben özel üniversitede genetik ve biyomühendislik bölümünde okuyorum 2.sınıftayım acaba aynı üniversitede tıpa geçiş yapabilirmiyim.not ortalamam iyi.yardımcı olursanız sevinirim.

Adsız dedi ki...

Ben ege'de edebiyat fakültesinde okuyorum tıp'a geçiş yapabilme şansım var mıdır? okulun prosedürlerini mi takip etmek etmem gerekir?

mustafa dedi ki...

ben sakarya universtesinde sosyoloji bölümü öğrencisiyim ve ankaradaki herhangi bir okula geciş yapmak istiyorum bunun için şartlar neler ve bu şekilde olmazsa farabi programından faydalanabilirmiyim ortalama sartları okulların sartları nelerdir

oktay dedi ki...

selam arkadaşlar ben gelecek sene dışişleri bakanlığının açmış olduğu hesap uzmanlığı yardımcılığı sınavına girmeyi düşünüyorum.incelediğim istatistiklere göre sözkonusu sınavda en büyük başarı oranı devlet ünüversitesi olarak kahramanmaraş sütçü imam ünüversitesine aitmiş.ben halihazırda oxford ünüversitesinin the institute for research on modern western civilizations (moden batı medeniyetleri üzerine araştırma enstitüsü)nde üçüncü sınıfta okumaktayım.yanlız okuduğum okulun beklentilerimi birçok açıdan karşılıyamamasının yanısıra dışişleri bakanlığının resmi sitesindeki yönetmeliklere göre denkliği olmadığını öğrendim.bunlara ilaveten sütçü imamın gerek kampüs hayatı gerekse kampüse ulaşım açısından oxforda nazaran daha avantajlı konumda olduğunu farkettim. Bu nedenlerden ötürü sütçü imama yatay geçiş yapmayı düşünüyorum.Fikir ve görüşlerinizi paylaşmanızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler

Adsız dedi ki...

oktay kardeş not ortalaman kaç?

oktay dedi ki...

3.42 ama yetermi bilmiorum hocam bu arada geçmek istediğim bölüm uluslarası ilişkiler duyduğum kadarıyla bu bölüme oldukça fazla talep var

Adsız dedi ki...

Mrb. KKTC de okuyorum Matematik Öğretmenliği 1.sınıf 2.dönem öğrencisiyim yurt dışı kontenjanları ile ilgili bir bilgi bulamadım yardımcı olur musunuz? Not ortalamam 3.65

Adsız dedi ki...

Birde mesela yatay geçiş yaptık diyelim sonraki yıl gene yapabilirmiyiz ? yoksa sadece bikere mi yapabiliyoruz ? Birden çok yere başvurabiliyoruz ama sonrası için soruyorum..

Adsız dedi ki...

kktc'li;
ben maraş sütçü imamda okuyorum.bende eğitim fakültesindeyim istediğin bölüm gayet iyi.bu ortalamaylada çok rahat gelebilirsin.gelemesende ben seni yanıma aldırırım.burda ulaşım çok rahat.eğer gelirsen bende ev arkadaşı arıyorum.maraşta bu sene ortadoğunun en büyük kasinosu açılıo.maraş bu aralar türkiyenin istanbuldan sonra en büyük eğlence merkezi olmaya hazırlanıor.ayrıca sözünü ettiğim kasino yüzde seksen oranında açılma ihtimali var.istersen maraş belediyesinin resmi sitesinden kontrol edebilirsin yani burda sıkılmazsın.bak oktay arkadaş oxforddan gelio.sen kıbrıstan gelmişin çokmu.

Adsız dedi ki...

şuan Türkiyeye geçiyim de gerisi önemli değil neresi olursa olsunn . Yardımcı olursan sevinirim ama sütçü imamda orta öğretim matematik öğretmenliği yok diye biliyorum

Adsız dedi ki...

bu bölüm türkiyede yanlız sütçü imam ve şırnak devlet ünüversitelerine özgü olmak üzere özel yetenek sınavıyla öğrenci kabul ediyor ve herkezide kabul etmiyor.bu yüzden senin gibi değerli arkadaşlara ihtiyaç var özelliklede yatay geçiş yapanlr çok memnun.senide aramıza bekleriz, geldinmi yerin hazır ayrıca mezun olunca eğer kahramanmaraşta okuosan kendini yanlız öğretmenlikle sınırlı tutman yanlış olur bence.çünkü burda hesap kontrolörlüğünden tutta vergi denetmenliğine kadar oldukça geniş bir alanda iş imkanı var.mezun arkadaşlardan bu konuda örnekler var.sen yeterki iste maddi manevi her türlü arkandayız.

Adsız dedi ki...

Sizin dediğiniz bölüm hangisi ?

Adsız dedi ki...

orta öğretim matematik öğretmenliği işte

Adsız dedi ki...

tamamda orta öğretim matematik öğretmenliği sütçü imamda yok ve özel yetenekle alan bi bölüm değil ki

Adsız dedi ki...

evet biliyorum ama sadece bu iki devlet üniversitesine özel . çünkü lisans ve yüksek lisans programını beraber veriyolar . ayrıca sen buraya gelirsen hocalar açısından sana yardımcı olabilirim. tanıdığım iki tane doç. var. Türkiye'de senin için en ideal üniversite bu. çok talep var ama senin ortalaman yeterli gelebilir . yani girebilme olasılığın yüksek.

Adsız dedi ki...

ya anlamadığım matematik öğretmenliği orada yok ösym klavuzunda yerleştirmesinde hiçbişeyde yokki nasıl öyle bi bölüm olabilir ?

Adsız dedi ki...

ilköğretim matematik var ama orta öğretim yok yoksa benim yakından tanıdığım birçok prof. ve bikaç üni de rektör var ama onların bulunduğu üniversitede orta öğretim matematik öğretmenliği yok

Adsız dedi ki...

arkadaşım anlatamadım galiba sorun bendemi yoksa senin anlama kabiliyetindemi çözemedim.bölüm özel bir bölüm diyoruz okula bizzat gelip başvuru yapcanki seni seçsinler ösym kılavuzunda yer almması kadar normal bi şey ollabilirmi hatta açıldığı ilk sene yoğun talebi engellemek için bölüm gizli tutuldu profesörler kendi yakınlarıını aldı benim eniştemde orda yar. doç ordan biliorum sana burda iyilik ediyoruz halen abuk subuk sorular sorup benim tepemi attırıosun gelmezsen gelme senin yerine gelcek milyonlar var bak herif oxforddan gelmek için g.tünü yırtıo sen halen işin gırgırındasın ilerde başını çok taşlara vurcan ama biz söledik artık senin bileceğin iş bizde teklif var ısrar yok

kemal dedi ki...

selam gençler!
K.maraş Orta öğretim matematik öğretmenliği (özel yetenek)bölümü 2. sınıf ta okuyorum.Ayrıca burda bahsedildiği gibi Dışişlerinde hesap kontrolörlüğü stajı yapıyorum. Bizim bölümü yok sayan arkadaş pardon da biz nerde okuyoz o zaman? Bu özel bilgiler burda paylaşılmasın rica edicem. Talep artcak yoksa bu sene

Adsız dedi ki...

al buda sana kapak olsun

Adsız dedi ki...

Ne gırgırı koçum adam akıllı olmadığını söyledim bilmediğimden adam akıllı şunu söylemiyosun gizli tutulduğunu .

Adsız dedi ki...

Neyse yardımın için sağol genede.

Adsız dedi ki...

bak şimdi sen koçumlu moçumlu konuşmada geleceksen söle gelmiceksen istiyen arkadaşlara yöneleyim