Yatay Geçiş Rehberi

Yatay geçiş hakkında bilgilerin yer aldığı internet sitemizde, sizleri bu konuda aydınlatmak ve yatay geçiş isteğinizi gerçekleştirmeniz için yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Üniversiteler kontenjanlarını ve şartlarını açıkladığı takdirde sitemize bu bilgiler eklenmektedir. Sorular ve Cevaplar bölümünde aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi 2008-2009 Yatay Geçiş Başvurusu

2008-2009 akademik ders yılı üniversitemiz, yükseköğretim programlarına yatay geçiş yolu ile kabul edilecek öğrencilerde aranılacak koşullar, istenecek belgeler, başvuru yeri, tarihi ile açık kontenjanlar ekte belirtilmektedir.


A-BAŞVURU KOŞULLARI:

1-Geçişler, ancak eşdeğer eğitim programları uygulayan yükseköğretim kurumları arasında yapılır. Açık yükseköğretim ve ekstern yükseköğretimden geçiş kabul edilmez.

2-Değerlendirmede adayların geldikleri üniversiteye ÖSYS yerleştirme puanı dikkate alınacaktır.

3-Hazırlık sınıfı, birinci sınıfın ilk yarıyılına, Diş Hekimliği, Veteriner Fakültesi ve Tıp Fakültesinin birinci ve son sınıfına yatay geçiş yapılamaz.

4-Öğrencinin ayrılacağı kurumdaki bütün sınavlarını başarmış olması ve genel not ortalamasının en az %60 olması, son sınıfa veya son iki yarıyıla geçiş başvurularında not ortalamasının en az %65 olması ve son sınıfa veya son iki yarıyıla geçiş notunun en az %70 olması, ikinci öğretimden normal öğretime geçiş yapacak öğrencilerin ayrıca ilk % 10’ a girmeleri ve bunu belgelendirmeleri gerekmektedir.

5-Sınıf geçme esası uygulayan yükseköğretim kurumlarında geçişler, eğitim-öğretim yılı başında yapılır.

6-Lisansüstü programa yatay geçiş için başvuran öğrencinin, Üniversitemiz lisansüstü programlarına öğrenci kabul koşullarını sağlamış olması, ayrılacağı yükseköğretim programında en az bir yarıyılını tamamlamış ve almış olduğu dersleri başarması, yüksek lisans genel not ortalamasının en az 100 üzerinden 70, doktora-sanatta yeterlik için ise 80 ve eşdeğerleri olması gerekmektedir. Başvuruların kontenjandan fazla olması halinde, adayların genel ağırlıklı not ortalaması dikkate alınarak yapılır.

7-Noksan belge ve geç yapılmış başvurular, işleme konulmayacaktır.

8-Sürenin kısıtlı olması nedeniyle yatay geçiş yapmaya hak kazananların listesi Fakülte Dekanlıkları/Enstitü/Yüksekokul Müdürlüklerinde ilan edilecek, ayrıca yedek liste düzenlenmeyecektir.

9-Yatırılan başvuru ücreti geri ödenmez.

10-Üniversite içerisinde yapılacak geçiş başvuruları, yukarıdaki ilkelere göre yapılır.

B-İSTENEN BELGELER:

1-Onaylı transkript (Adayın Üniversitesinin Öğrenci İşleri tarafından onaylanmış olarak, kapalı zarf içinde sunulmalıdır.)

2-Not değerlendirme sistemi, 4’lü veya 100’lük sistemden farklı ise, 100’lük sistemde hangi nota eşdeğer olduğunun onaylı belgesi.

3-Geldiği yükseköğretim kurumunda uygulanmakta olan öğretim planının onaylı (ders içeriği) kur tanımı.

4-ÖSYM Sınav Sonuç Belgesinin onaylı fotokopisi.

5-Dilekçe.(Dilekçe içeriğinde yatay geçiş yapmak istenen programın belirtilmesi)

6-Disiplin cezası almadığına ilişkin belge.

7-Başvuru ücretini ödediğine ilişkin banka dekontu.

C-BAŞVURU TARİHİ VE YERİ:

Başvurular, Bahar Yarıyılı; 20/02/2009 tarihine kadar, belgeler tamamlanmış olarak, bizzat aday tarafından yapılmalıdır. Başvuru yeri ilgili Fakülte Dekanlıkları/Enstitü/Yüksekokul Müdürlükleridir.

Kontenjanlar için: http://oid.omu.edu.tr/yatay/2008/2008-yatay2.htm

34 yorum:

Adsız dedi ki...

Acaba Yurtdışı başvururlar kabul ediyor mu?? Bir açıklama göremedim duyuruda

Adsız dedi ki...

tıp fakültesi için 3kontenjan ayrılmıs 2.sınıf ıcın.yurt dısı da dahıl mı buna ??

yatay geçiş dedi ki...

Yurt dışı başvuraları kabul ediliyor mu bilgisi olan varsa cevao yazsın lütfen

Adsız dedi ki...

evet kabul ediliyor

Adsız dedi ki...

kabul ediliyor ama kontenjanlarda görünen sayının 1\3 ü kadar kontenjanı var(yurtdışı için) yani 3 kontenjan görünüosa birisi yurt dışı için.

Ercan Küçükbayram dedi ki...

2 kontenjan varsa acaba bu 1/3 üne dahil olurmu yurt dışı için..

Adsız dedi ki...

yurt dısından öğrenci kbul ediliyor mu?2.sınıf türk dili ve edebiyat fakültes,ne bilginiz var mı?

Adsız dedi ki...

ondokuz mayıs üniversitesinde diş hekimliği fakültesinde okuyorum hangi üniversitelere yatay geçiş yapabilirim acaba bu konuda bilgisi olan biri lütfen yardım etsin şimdiden teşekkürler

Adsız dedi ki...

1. ögretimden başka bir üniversitenin 2. öğretimine geçiş yapılırmı?

Adsız dedi ki...

Ben ek tercihlerle 284 punala uluslararası ilişkiler bölümüne yerleştim geçiş yaparım die tercih yaptım ve 1 sene daha beklemedim şimdide geçeceğim üniversitenin en son aldığı puanla aynı olması gerekio puanımın. ne yapıcam şimdi ben hangi üniversitelere geçiş yapabilirim?

Adsız dedi ki...

slm arkadaşlar acaba dönem arasında da 19 mayıs üniv'ne geçiş yapabiliyor muyuz? bilgisi olan var mı acaba? şimdiden teşekkürler

Adsız dedi ki...

ben bartın birinci sınıf öğrencisiyim omü ye ikinci dönem geçiş yapabiliyor muyum??

Adsız dedi ki...

ben gazı unıverstesınde okuyorum 1. sınıfım ve bu senenın sonunda yatay geçiş yapmak ıstıyorum ortalamam 3 felsefe orencısıyım yalnız kredısız olan turk dılı bılgısayar ve tarıh derslerınden kaldım geçiş yapmam mumkun mu

Egitim Haberleri dedi ki...

Yuksek öğretim kurumundan yatay geçiş ile ilgili yeni düzenleme buyrun belki sizin işinize yaradı ben çok araştırdım zamanında sizlerinde işine yarıyacağına eminim emeğe herzaman saygı sizde başka yerlerde paylaşarak diğer arkadaşlarımıza bi şekilde yardımcı olmuş olun.

kaynak : http://www.egitimbulgaria.com/site/yatay-geciste-yeni-duzenlemeler/#more-332

Adsız dedi ki...

ben de kıbrıs üniversitesinden sizin üniversiteye yatay geçiş yapmak istiyorum. yapabilirmiyim ?şartları neerdir? şimdi den teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

Sayın odtü rektörü,yatay geçiş için 2008e ait belirtmiş olduğunuz taban puan 340,653 fakat ben Abanat üniversitesine taban puanı 323,235 ile girdim.Bu öğrencilerin önünü engeleyyen nasıl bir sistemdir?Ben 0,01 puanla yatay geçiş hakkımı kaybediyorum.Hangi taban puan doğru ve zaten zor olan eğitim sistemini birde sizlerin bukadar zorlaştırması niye?

Adsız dedi ki...

Bu belgeleri bulmak zor gbime geliyo.gecis içn son tarh 20 agustos muş.ins bswurumu yapablrm

Adsız dedi ki...

merhaba acaba kıbrıs üniversitesinden yatay geçiş kabul ediliyor mu...

gazel dedi ki...

rize üniversitesi 2. ögretim sınıf kazandım ikinci yarıyılda gecıs yapmak istıorum mumkunmu

Adsız dedi ki...

ben osmangazi pdr 1. sınıf öğrencisiyim ankara üniversitesine 2.dönem geçebilir miyim?

Adsız dedi ki...

1. sınıf ankara veteriner fakültesi ögrencisiyim ikinci dönem samsun veteriner fakültesine geçebilir miyim

eylül dedi ki...

ben balıkesir üniversitesi işletme 1. sınıf öğrencisiyim ondokuzmayıs üniversitesine geçiiş yapmak istiyorum ancak okulun işletme bölümüne ait bilgilerine ulaşamadım.kontenjanlarını göremedim işletme bölümüne yatay geçiş yapmak mümkün değil mi?bilgisi olan yardımcı olabilir mi??teşekkürler şimdiden...

Adsız dedi ki...

eskişehir osmangazi üniversitesinde iktisat birinci sınıftayım. acaba birinci senenin 2.yarı yılında geçiş yapmam mümkün mü?? acill cevap lütfennn..

Adsız dedi ki...

eskişehir osmangazi üniversitesi iktisat 1. sınıftayım.acaba birinci sınıfın 2.yarıyılına geçiş yapmak mümkün mü?? yani ikinci dönem orda okumak istiyorum.. acill cevap lütfenn...

Adsız dedi ki...

arkadaşlar ben omü ye geçmek istiyorum,lisans yatay geçiş tarihleri ne zaman açıklanacak bilen var mı,yardımcı olun lütfen

BRC dedi ki...

arkadaşlar ben 3. sınıfın güz dönemi geçiş yapabilir miyim. bilgilendiriseniz sevinirim

Adsız dedi ki...

ben tekirdağda hemşirelik okuyorum ama çanakkaleye geçiş yapmam gerekiyor bunun için ne yapmam gerekiyor yardım ederseniz çok sevinirim

Adsız dedi ki...

sitede başvuru tarihlerine dair bi bilgilendirme yok rica etsem siteye tarihleri de ekle misiniz esas olması gerekenler bunlar

Adsız dedi ki...

psikoloji 1. sınıftayım.sağlıkla ilgili nedenlerle geçiş yapmak istiyorum.2.dönem başında bu mümkün olamaz mı?

Adsız dedi ki...

bu üniversiteye yurt dışından geçiş için en az kaç ortalama gerekiyor.bilgilendirirseniz sevinirim

Adsız dedi ki...

Bilgileriniz çok işime yaradı. Web tasarım şirketi olarak başarılarınızın devamını dilerim.

Adsız dedi ki...

yarı dönemde yatay geçiş için dönem basında geçilmek istenen üniversiteye dilekçe vermek gerekiyor mu (kayseri erciyes üni. insaat mühendisliği için )

Adsız dedi ki...


m arkadaşlar be 2. sınıf sınf öğretmenliği okuyorm benim bir sorum olacak ben hem yatay geçişe hem de farabiye başvrmak istyrm böyle bir şey mümkünmü eğer mümkünse dyelim farabi geldi yatay geçişinde gelme olasılığı var mı farabi gelinca yatay geçiş ile değişştirme imkanm var mı lütfen bilen varsa cvplasın çok tşk edyrm

Adsız dedi ki...

ben cankaya universitesinde % 50 burslu okuyorum ve Omu' ye gecmek ıstıyorum. ıkıncı donemın basında gecıs var mı acaba ?